viniri kompozitne fasete

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija se obično koristi za označavanje bilo koje stomatološke aktivnosti koja poboljšava izgled zuba, desni i / ili ugriza. Prvenstveno se fokusira na poboljšanje stomatološke estetike u boji, položaju, obliku, veličini, poravnanju i ukupnom izgledu osmeha.

Vremenom zubi mogu izgubiti svoju belinu! Uzroci gubitka boje i pojave naslaga na zubima mogu biti mnogobrojni, kao što su: starenje, cigarete, kafa, čaj, bobičasto voće, vino, sokovi i još velik broj raznih namirnica i navika. U ordinaciji Vulićević kao rešenje postoje dve tehnike beljenja zuba:

  • Tehnika ordinacijskog beljenja zuba Fläsh sistemom
  • Tehnika kućnog beljenja zuba Ultradent Opalescence
Izbeljivanje zuba, rezultat Fläsh sistema, nakon jedne posete! 

Estetska stomatologija – izbeljivanje zuba Fläsh sistemom

Izbeljivanje zuba, rezultat Fläsh sistema, nakon jedne posete! 

Fläsh sistem predstavlja najsavremenije dostignuće u svetu profesionalnog beljenja zuba! Ovaj sistem je rezultat napredne tehnologije i 20 godina iskustva nemačkog Brenda WHITEsmile®. Fläsh omogućava da se pomoću gelova različitih koncetracija i različitih programa emitovanja svetlosti, potpuno individualno planira svaki tretman i postigne željeni rezultat.

Za razliku od drugih sistema, Fläsh sistem naizmenično emituje svetlost u različitim segmentima zubika. Na ovaj način se izbegava pojava neprijatnih senzacija kako tokom, tako i nakon terapije, i anulira mogućnost trajnog oštećenja nerva i krvnih sudova zuba, što se može javiti kod drugih sistema zbog kontinuiranog emitovanja svetlosti.

Izbeljivanje pojedinačnih zuba Fläsh sistemom

Pojedini zubi su, kako zbog same građe zuba tako i zbog uticaja mnoštva drugih faktora, drugačije boje od ostalih. Izbeljivanje celog zuba može dovesti i do izraženijih razlika u boji ili do neprirodnog izgleda.  U ovakvim slučajevima Fläsh omogućava izbeljivanje pojedinačnih zuba.  Savremeni dizajn Fläsh lampe omogućava prosvetljivanje iz više pravaca i obezbeđuje efikasnost na malom polju rada.

Tehnika kućnog beljenja zuba (Ultradent Opalescence)

Na osnovu otisaka Vaših zuba izrađujemo folije u koje se aplikuju gelovi za izbeljivanje. Ove folije nose se tokom noći, izrađene od tankog i veoma elastičnog materijala tako da ne remete miran san i Vaš komfor! Gelovi različitih koncetracija omogućavaju nam da individualno planiramo tretman i postignemo Vaš željeni rezultat.

Dentalni viniri (fasete)

Dentalni viniri imaju izuzetno prirodan izgled, sa prirodnim karakteristikama strukture i boje zuba. Moraju se pažljivo planirati putem analize pacijentovog osmeha, što zahteva izradu modela, foto i video zapis, kao i izradu wax up-a.

Wax up nam omogućava da Vam unapred prezentujemo kako će Vaš osmeh izgledati, pre same izrade vinira. Na osnovu uzetog otiska tenhničar u laboratoriji izrađuje model Vaših budućih zuba.  U trenutku kada Vi budete zadovoljni onim što vidite na modelu, tek tad se pristupa  izradi definitivnog rada. Na taj način, zajedničkim donešenjem odluka, dolazimo do željenog rezultata bez neprijatnih iznenađenja.

Viniri mogu da unaprede Vaš osmeh i isprave nepravilnosti poput mrlja, odlomljenih delova zuba, blagih nepravilnosti položaja, kao i naglašenih prostora izmedju zuba. Dentalni viniri predstavljaju jedno od najboljih i najjednostavnijih kozmetskih rešenja za pacijente koji žele zdraviji i lepši osmeh.

Direktni kompozitni viniri

Savremeni kompozitni materijali predstavljaju idealno rešenje u situacijama u kojima je došlo do odlamanja dela zuba ili ukoliko treba da se koriguje blaga nepravilnost položaja zuba. Za razliku od keramičkih vinira, kompozitni se izrađuju direktno na zubu. Karakteristike materijala kao što su kompoziti i sam postupak izrade kompozitnih vinira, omogućavaju postizanje visoko-estetskih rezultata u jednoj poseti!

Keramički viniri

Očekivanja pacijenata po pitanju estetike su sve veća, a to zahteva konastantno napredovanje tehnologije materijala. Keramika koju koristimo predstavlja najmoderniji i najpredvidiviji inertni materijal. Ona pruža najbolju čvrstinu, translucencu, vezivanje i stabilnost boje od svih materijala.

Dentalni viniri imaju izuzetno prirodan izgled, sa prirodnim karakteristikama strukture i boje zuba. Moraju se pažljivo planirati putem analize pacijentovog osmeha, što zahteva izradu modela, foto i video zapis, kao i izradu wax up-a.

Wax up nam omogućava da Vam unapred prezentujemo kako će Vaš osmeh izgledati, pre same izrade vinira! Na osnovu uzetog otiska tenhničar u laboratoriji izrađuje model Vaših budućih zuba. U trenutku kada Vi budete zadovoljni onim što vidite na modelu, tek tad se pristupa izradi definitivnog rada. Na taj način, zajedničkim donešenjem odluka, dolazimo do željenog rezultata bez neprijatnih iznenađenja!

Za zakazivanje i sve dodatne informacije pozovite.

Stojimo Vam na raspolaganju!
Stomatološka ordinacija Vulićević