ikona-ortodoncija-bela
Home » Ortopedija vilica » Fiksni ortodontski aparati

Fiksni ortodontski aparati

Incognito™ lingvalni sistem

Incognito™ – predstavlja poslednji iskorak savremene ortodoncije! Ovaj sistem obezbeđuje apsolutnu nevidljivost aparata tokom terapije, zahvaljujući činjenici da se bravice postavljaju sa unutrašnje strane zuba. Ono što čini ovaj sistem izuzetnim  jeste da se svaka pojedinačna bravica izrađuje individualno za svaki Vaš zub, metodom 3D printing. Bravice se izrađuju na osnovu otisaka Vaših zuba i vilica koje šaljemo u 3M laboratoriju u Bad Essen-u (Nemačka). Za ceo proces neophodna je velika preciznost, pa se bravice izrađuju od legure zlata.

Zbog samog pozicioniranja bravica, Incognito™ sistem  je savršeno rešenje za sportiste ( manji rizik od povrede mekih tkiva ), ali I za pacijente čija je profesija vezana za javne nastupe .

Fiksni ortodontski aparat Incognito™ je izbor onih koji žele brz, efikasan, komforan i potpuno nevidljiv tretman!

Konvencionalni metalni fiksni aparati

Ovi najčešće primenjivani aparati omogućavaju brzu i efikasnu korekciju pomoću kontinuiranog dejstva sile. Za njegovu primenu koriste se metalne bravice, koje predstavljaju standard kada je reč o fiksnim aparatima.

Estetski fiksni aparati

Estetska alternativa metalnim bravicama jesu bravice izrađene od safirnog stakla! Ove bravice svojom translucencijom čine ortodontski tretman prihvatljivijim odraslim pacijentima.

Samoligirajući fiksni aparati (metalni i estetski)

Ovi aparati u određenim situacijama  omogućavaju brži tretman ali  i lakše održavanje higijene. Zahvaljujući dizajnu, ne postoji potreba za ligaturnim gumicama, koje poret povećanog trenja, čine i pogodno mesto za nakupljanje naslaga.

Zakazivanje

Zakažite Vaš termin pozivom na naš broj telefona ili putem e-mail adrese:

+381 65 3972 901 (svaki dan od 08-21 h)

+381 11 3972 901  (radnim danima od 12-20 h)

[email protected]