Dentalne krune i mostovi

Dentalne krune, tzv. krunice su fiksne protetske nadoknade koje prekrivaju zube, fiksirane pomoću adhezivnog materijala – cementa.

U ordinaciji Vulićević više od 25 godina krunice izrađujemo od najsavremenijih materijala liderskih proizvođačkih kuća.

Izradom privremenih krunica mock up tehnikom, obezbeđujemo Vaš komfor i normalnu svakodnevicu tokom perioda izrade nadoknade.

Kako bismo i pre samog početka terapije imali uvid u krajnji rezultat, naši pacijenti imaju mogućnost izrade wax up modela buduće nadoknade.

U zavisnosti od pozicije zuba, količine preostalog tkiva, odnosa sa susednim zubima i zubima suprotne vilice, kao i od Vaših želja, krunice mogu biti metalo-keramičke i u celosti izrađene od keramike.

Metalo-keramičke krune

Ove krunice zapravo predstavljaju rezultat zbira vrlina dva materijala-metala i keramike. Da bi krtost estetski savršene keramike bila nadoknađena, u određenim slučajevima, osnova krunice izrađuje se od legura plemenitih metala. Uticaj metalne osnove na izgled zuba je prisutan, ali ne i očigledan, jer metalo-keramičke krunice, po standardima visoke estetike, zapravo i jesu indikovane za tzv. neestetsku zonu (zona koja se ne vidi sem u terminalnim pozicijama usana-regija bočnih zuba).

Osnova izrađena od legura plemenitih metala, omogućava da nadoknada olako podnosi žvačne sile prisutne u regiji bočnih zuba, dok keramika čini da krunice izgledaju kao prirodni zubi.

Keramičke krune

Stremimo ka savršenom, ali prirodnom osmehu!

Ordinacija Vulićević je jedan od pionira primene bezmetalnih kruna u regionu.

Potpuno keramičke krunice nam upravo to i omogućavaju. Svojom prozirnošću, širokom paletom boja, sposobnošću da imitiraju površinsku strukturu zuba, keramika je nesumnjivo najbolje rešenje za sve postavljene estetske kriterijume. Jedina mana jeste krtost koja čini da keramika ne može samostalno da nadoknadi bočne zube, ali keramičke krunice zauzimaju  apsolutni primat  kada su u pitanju prednji zubi.

Ordinacija Vulićević je jedan od pionira primene bezmetalnih kruna u regionu!

Dentalni mostovi

Dentalni most predstavlja fiksnu nadoknadu nedostajećeg zuba, koristeći susedni/e zub/e kao nosače nadoknade (potporu).

Nadoknađujući nedostajeći zub, dentalni mostovi vraćaju kontinuitet zubnog niza, što doprinosi kako estetici tako i funkcionalnosti Vašeg stomatognatnog sistema.

U ordinaciji Vulićević koristeći najsavremenije materijale za izradu mostova, činimo ih estetskim i dugotrajnim nadoknadama.

Kako bismo i pre samog početka terapije imali uvid u krajnji rezultat, naši pacijenti imaju mogućnost izrade wax up modela buduće nadoknade.

Izradom privremenih krunica mock up tehnikom, obezbeđujemo Vaš komfor i normalnu svakodnevicu tokom perioda izrade nadoknade.

Za sve dodatne informacije slobodno pozovite.

Stojimo Vam na raspolaganju!
Stomatološka ordinacija Vulićević