Ortopedija vilica

U ordinaciji Vulićević specijalisti ortodoncije sertifikovani za najsavremenije ortodontske tretmane učiniće da Vaši zubi budu u savršenom nizu bez obzira na Vaš uzrast!

Digitalne set up folije

U našoj ordinaciji imate mogućnost izrade set up folija za pomeranje zuba usled blažih ortodontskih anomalija.

Ovaj sve popularniji vid terapije namenjen je pacijentima sa manjim ortodontskim nepravilnostima, ali i pacijentima koji žele diskretnije rešenje od konvencionalnih fiksnih aparata.

Skeniranjem otisaka Vaših zuba i vilica dobijamo 3D digitalni model. U softveru se vrši simulacija krajnjeg rezultata, čija analiza ukazuje na broj folija koji će biti potreban za uspešnu terapiju.

Fiksni ortodontski aparati

Incognito™ lingvalni sistem

Incognito – predstavlja poslednji iskorak savremene ortodoncije! Ovaj sistem obezbeđuje apsolutnu nevidljivost aparata tokom terapije, zahvaljujući činjenici da se bravice postavljaju sa unutrašnje strane zuba. Ono što čini ovaj sistem izuzetnim  jeste da se svaka pojedinačna bravica izrađuje individualno za svaki Vaš zub, metodom 3D printing. Bravice se izrađuju na osnovu otisaka Vaših zuba i vilica koje šaljemo u 3M laboratoriju u Bad Essen-u (Nemačka). Za ceo proces neophodna je velika preciznost, pa se bravice izrađuju od legure zlata.

Zbog samog pozicioniranja bravica, Incognito™ sistem  je savršeno rešenje za sportiste (manji rizik od povrede mekih tkiva), ali i za pacijente čija je profesija vezana za javne nastupe.

Incognito™ je izbor onih koji žele brz, efikasan, komforan i potpuno nevidljiv tretman!

Konvencionalni metalni fiksni aparati 

Ovi najčešće primenjivani aparati omogućavaju brzu i efikasnu korekciju pomoću kontinuiranog dejstva sile. Za njegovu primenu koriste se metalne bravice, koje predstavljaju standard kada je reč o fiksnim aparatima.

Estetski fiksni aparati 

Estetska alternativa metalnim bravicama jesu bravice izrađene od safirnog stakla! Ove bravice svojom translucencijom čine ortodontski tretman prihvatljivijim odraslim pacijentima.

Samoligirajući fiksni aparati (metalni i estetski) 

Ovi aparati u određenim situacijama  omogućavaju brži tretman ali  i lakše održavanje higijene. Zahvaljujući dizajnu, ne postoji potreba za ligaturnim gumicama, koje pored povećanog trenja, čine i pogodno mesto za nakupljanje naslaga.

Mini implanti

Kako bi ortodontska terapija bila efikasnija i rezultati brže vidljivi, u ordinaciji Vulićević koristimo mini implante!

Mini implanti predstavljaju jedno od najefikasnijih rešenja savremene ortodoncije!

Ovi implanti se ugrađuju u kost u lokalnoj anesteziji, bez potrebe za šivenjem okolnih mekih tkiva. Obezbeđujući savršeno uporište, čine terapiju bržom i boljom!

Mobilni ortodontski aparati

Mobilni ortodontski aparati omogućavaju nam da idemo u susret anomaliji i interceptivno delujemo! Na ovaj način sprečavamo pun razvitak anomalije i skraćujemo vremenski period potreban za potpunu rehabilitaciju Vašeg osmeha!

U našoj ordinaciji mobilne ortodontske aparate uglavnom koristimo u dečijem uzrastu kako bi korigovali položaj zuba, zagrižaj, obezbedili prostor za nicanje stalnih zuba i prevenirali razvoj ozbiljnije ortodontske nepravilnosti. U odraslom dobu mogu se primeniti za korekciju manjih nepravilnosti položaja zuba.

Funkcionalni aparati

Primenom funkcionalnih aparata, naši specijalisti ortopedije vilica uspešno stimulišu i usmeravaju rast vilica tokom faze pre-pubertetskog i pubertetskog rasta. Na ovaj način preveniramo ispoljavanje velikog broja anomalija.

Funkcionalni aparati mogu biti mobilni (twin block aparat, m-block, monoblok), ali i fiksni (herbst). U zavisnosti od prisutnog problema odlučujemo se za najadekvatnije i najkomfornije rešenje.

Za sve dodatne informacije slobodno pozovite.

Stojimo Vam na raspolaganju!
Stomatološka ordinacija Vulićević