profilaksa peri-implantitisa

Profilaksa peri-implantitisa

Pojava peri-implatitisa u današnjoj praksi je sve više prisutna usled nedostatka pravilnog održavanja oralne higijene. Dugovečnost postavljenih implantata može biti kompromitovana bezbolnim zapaljinskim procesima oko njih. Zahvaljujući najsavremenijoj opremi, u ordinaciji Vulićević nastojimo da sprečimo pojavu ovog oboljenja ili u slučaju prvih simptoma, izbegnemo potrebu za hirurškim tretmanom.

PERIOFLOW® je najsavremeniji metod profilakse perimplatita, smišljen i konstruisan od strane švajcarske kuće EMS®, lidera u oblasti profilaktičkih tretmana parodontalnih oboljenja.

PERIOFLOW® poseduje ciljano dizajnirane nastavke takozvane ’’nozzles’’, koji svojim oblikom i elestičnošću omogućavaju bezbedan pristup površini implantata kao i tkivu koje ga okružuje. Ovi nastavci imaju tri lateralna i jedan apikalni otvor koji sprovode posebne čestice na bazi eritritola. Ove čestice se bitno razlikuju od do sada primenjivanih cestica sode bikarbone. One su precizno određenog oblika, veličine od 14 mikrona i mekše su od titanijuma i okolnih mekih tkiva, kako bi sa sigurnočću bile uklonjene naslage, a površina implanta i okolnog tkiva apsolutno ostala ne izmenjena.

Za zakazivanje i sve dodatne informacije pozovite.

Stojimo Vam na raspolaganju!
Stomatološka ordinacija Vulićević