oralna hirurgija beograd

Oralna hirurgija

Ordinacija za oralnu hirurgiju Beograd

Vrhunski tim hirurga stomatološke ordinacije Vulićević zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, kontinuiranom usavršavanju i poznavanju najsavremenijih procedura oralne hirurgije, spreman je da Vam pruži najadekvatniji i najkomforniji tretman.

SEDACIJA U STOMATOLOGIJI I ORALNOJ HIRURGIJI

Pacijentima kojima je potrebno sprovesti opsežne i duge hirurške intervencije, kao i onima koji imaju izraženi strah od stomatologa pružamo mogućnost tretmana u sedaciji pod nadzorom specijaliste anesteziologije.

Ekstrakcija zuba

Ekstrakcija zuba predstavlja neželjeno ali ponekad neophodno rešenje.

U zavisnosti od toga da li je zub u potpunosti iznikao ili je delimično / u potpunosti „zarobljen“ ispod desni i koštanog tkiva, razlikuju se dva vida ekstrakcije:

1. Uobičajeni tip

2. Hirurški tip

Bilo da je potreban hirurški zahvat ili ne, sam postupak je u potpunosti bezbolan!

Ekstrakcija umnjaka

Ekstrakciju umnjaka često izvodimo kako bismo rešili već postojeće ili prevenirali eventualne probleme.

Iako najčešće izvođena usled ortodontskih razloga, ova hirurška procedura se izvodi kad god zaključimo da  su umnjaci nikli ili da niču nepravilno. Pod pojmom „nepravilno“ podrazumeva se da:

  • Mogu biti impaktirani („zarobljeni“ u kosti) usled nedostatka prostora u viličnoj kosti
  • Mogu formirati jedan vid pokrova od desni, koji prekriva površinu krunice umnjaka delimično, i tako formira džep koji je pogodan za bakterije, što kasnije dovodi do infekcije
  • Mogu uticati na destrukciju kosti i susednih zuba usled nepravilnog položaja.

Nezavisno od razloga indikacije, ovu intervenciju naš tim hirurga izvodi u lokalnoj anesteziji, apsolutno bezbolno!

Apikotomija

Ponekad usled neadekvatnog endodontskog tretmana ili usled specifične strukture kanala korena zuba, dolazi do pojave inflamatornog procesa koji zahvata vrh korena zuba.

Resekcijom vrha korena i kiretažom samog procesa, naši hirurzi na krajnje bezbolan i efikasan način ukloniće uzročnika infekcije i sprečiti njen dalji napredak.

Augmentacija kosti (koštani graftovi)

Danas, u ordinaciji Vulićević  u  mogućnosti smo da nadoknadimo izgubljenu kost kako bismo stvorili uslove za uspešnu rekonstruktivnu terapiju! U ovu svrhu se koriste koštani graftovi.

Upotrebom veštačke ili autologne kosti (Geistlich) možemo nadoknaditi gubitak alveolarne kosti  nastao usled parodontopatije ili sledstvene resorpcije nakon gubitka zuba.

Augmentacija kosti se najčešće izvodi kao procedura pripreme za prihvatanje implantata, čija ugradnja zahteva određenu dimenziju i gustinu same kosti.

Sinus lift

Nakon resorpcije kosti usled gubitka gornjih bočnih zuba, kost koja odvaja usnu duplju od maksilarnog sinusa neretko postane tanka poput ljuspe. Takva situacija predstavlja apsolutnu kontraindikaciju za planiranje i ugradnju implantata.

Kao jedino rešenje u ovim slučajevima, javlja se procedura koštanog grafta, gde će se uz pomoć autologne ili veštačke kosti podići pod sinusa. Ova procedura se iz tog razloga naziva podizanjem sinusa ili sinus lift.

Zakažite Vaš termin ili pošaljite poruku.
Može Viber, može WhatsApp : ) 

Stojimo Vam na raspolaganju!
Stomatološka ordinacija Vulićević